Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nahlédněte s námi pod pokličku závodního a školního stravování

Vyhledávání

Jednoduché hráškové rizoto s kuřecím masem

29. 7. 2017

Zdravé recepty

„Italské rizoto s krémovou konzistencí může mít mnoho obměn. Vyzkoušejte jej se zeleným hráškovo-špenátovým pestem!“

Suroviny

4 porce

  • 60 g rýže arborio
  • 600 ml vody nebo zeleninového či kuřecího vývaru
  • 120 g mraženého hrášku do hrnce + 80 g do pesta
  • 40 g baby špenát
  • 40 g parmezánu + trochu na dozdobení
  • 40 g šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 600 g kuřecích prsou
  • sůl, pepř
  • 80 g olivového oleje do pesta + 40 g do hrnce
  • 25 g řepkového oleje na kuřecí maso
  • 10 g citronová šťáva

Šalotku nasekáme nadrobno a zpěníme na olivovém oleji, přisypeme arborio rýži a necháme obalit v oleji, přisypeme 120 g hrášku a zalijeme částí vývaru nebo vody, mícháme, tekutinu necháme částečně odpařit a přilijeme další dávku vody. Takto pokračujeme, dokud není rýže uvařená al dente. Osolíme a zakapeme trochou citronové šťávy.

V mixeru rozmixujeme společně hrášek, špenát, parmezán, česnek, sůl a olej. Vzniklé pesto vmícháme do rýže.

Kuřecí prsa očistíme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji na pánvi, případně necháme dojít v troubě.

Hráškové rizoto podáváme s na plátky nakrájeným opečeným kuřecím prsem a parmezánem.

Připravte si dvojnásobnou dávku pesta – v uzavřené nadobě vydrží v lednici 4 dny a pak jej můžete vmíchat např. i do uvařených těstovin.

Print Friendly, PDF & Email

Kristýna Ostratická Výživová specialistka Delirest a Primirest ČR/SR

Kristýna se už několik let profesně věnuje gastronomii a výživě. Tyto obory také vystudovala a vzájemně je v každodenní praxi propojuje. I proto je jejím mottem: „Nežij v extrému, najdi rovnováhu.“ Mnozí z vás ji znáte z televize jako šikovnou kuchařku, roli food redaktorky si zase vyzkoušela v časopise Dieta. Věnuje se i výživovému poradenství a je autorkou několika kuchařských knížek. U nás zavádí zdravé pokrmy do všech jídelen a restaurací.

Filtruj v receptech:

načíst více receptů