Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nahlédněte s námi pod pokličku závodního a školního stravování

Vyhledávání

Celozrnné pikantní špagety s tuňákem, rukolou a citronovým dressingem

7. 6. 2020

Zdravé recepty

„Skvělý tip na rychlý oběd či večeři...lehce pikantní ale přitom velmi osvěžující díky citronovému přelivu – takové jsou naše celozrnné špagety s tuňákem a rukolou!“

Suroviny

3 porce

  • 300 g syrových celozrnných špaget
  • 3 stroužky česneku
  • kousek chilli papričky
  • 170 g tuňáku ve vlastní šťávě z konzervy
  • 150 g cherry rajčat
  • 90 g kapar
  • 30 g ančoviček
  • 30 g rukoly (10 g na porci)
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • Sůl, pepř

Špagety dáme vařit do vroucí osolené vody a postupujeme dle návodu – vaříme al dente.

Česnek nakrájíme na plátky, chilli papričku nasekáme najemno, cherry rajčata rozpůlíme, ančovičky nakrájíme na menší kousky.

Na olivovém oleji orestujeme postupně česnek, chilli, ančovičky, cherry rajčata a kapary. Nakonec přidáme i tuňáka bez nálevu. Směs společně opečeme, osolíme a opepříme a zastříkneme citronovou šťávou.

V misce společně vymícháme olivový olej s citronovou šťávou, solí a pepřem.

Vařené těstoviny smícháme se směsí z pánve a každou porci ozdobíme rukolou, kterou přelijeme připraveným citronovým dressingem.

Rozhodně nezapomeňte na čerstvě mletý pepř, který na závěr na každou porci přidejte přímo z mlýnku!

Print Friendly, PDF & Email

Kristýna Ostratická Výživová specialistka Delirest a Primirest ČR/SR

Kristýna se už několik let profesně věnuje gastronomii a výživě. Tyto obory také vystudovala a vzájemně je v každodenní praxi propojuje. I proto je jejím mottem: „Nežij v extrému, najdi rovnováhu.“ Mnozí z vás ji znáte z televize jako šikovnou kuchařku, roli food redaktorky si zase vyzkoušela v časopise Dieta. Věnuje se i výživovému poradenství a je autorkou několika kuchařských knížek. U nás zavádí zdravé pokrmy do všech jídelen a restaurací.

Filtruj v receptech:

načíst více receptů